Petrecerea nuntii - pentru miri sau pentru invitati?
Casatoria este un pas ce tine atat de mult de acceptul social, incat a devenit mai mult un standard, decat ceva intim ce se petrece intre doua persoane care se iubesc. De altfel, mai multe casatorii decat am putea crede au loc nu dintr-o mare dragoste ci din afectiune si prietenie, interes si chiar comoditate sau teama de singuratate.
Nunta in sine capata si ea proportii din ce in ce mai mari. Daca in basme se vorbea de petrecerea aceea imparateasca de trei zile si trei nopti, in care bogatia, frumusetea si voia buna aveau sa fie garantia unei vieti fericite, acum risipa devine ceva firesc in cazul multor nunti, iar viata de dupa inseamna si datorii platite cu greu. De la rochii de mireasa extravagante, inele cu diamant, flori, decoruri si tot mai multe detalii care incarca nota de plata, petrecerea aceasta a iubirii este nu doar o manifestare a sentimentelor dintre doi oamenii si a impartirii fericirii cu cei dragi, ci un adevarat spectacol pregatit minutios, mai mult pentru a-i incanta pe ceilalti si a demonstra ceva.
In cultura romaneasca mai ales, exista un simt critic destul de dezvoltat in privinta acestor aspecte. Nuntile presupun invitati foarte multi uneori, fiind chemati vecini de bloc mai mult sau mai putin apropiati, prieteni de-ai parintilor pe care mirii poate nici nu ii cunosc, invitati de-ai nasilor sau diferite obligatii. Iar la terminarea nuntii, nu de putine ori se creeaza discutii legate de meniu, muzica, asezarea la masa, banii cheltuiti si cei obtinuti, lucruri care strica totusi din farmecul acestei uniuni care ar trebui sa fie doar motiv de bucurie, nu si de carcoteala.
In dorinta de a multumi invitatii si de a arata de ce sunt in stare si cat sunt dispusi sa cheltuiasca, mirii nu trebuie sa uite ca nunta este in special ceva ce fac pentru ei si cei la care tin si nu trebuie sa cedeze la cele mai absurde presiuni impuse de articolele pentru mirese care dicteaza ce "trebuie" sa cumperi neaparat si sa ai. Totodata, ei se pot implica mai mult in organizare, lasand mai putine lucruri la dispozitia unei firme care se ocupa cu asa ceva. Daca nu au foarte mare incredere si siguranta ca serviciile lor isi merita toti banii, cu putin timp liber si ajutor din partea unor prieteni ar putea chiar ei sa se ocupe de decorarea salii intr-un mod chiar mai personal. Folosindu-se de putina fantezie, ar putea realiza altceva decat ceea ce se ofera drept standard.
S-ar putea crede ca a te implica in propria nunta poate reprezenta motiv de stres si este valida intrebarea "de ce sa imi bat capul cu toate?", insa la fel de adevarat este faptul ca o firma specializata in organizarea de nunti nu va ghici gandurile celor care apeleaza la ea. Va fi nevoie de cateva intalniri, telefoane, iar intr-un final, tot mirii vor trebui sa se decida asupra a ceea vor sau nu sa aiba la nunta, sa cantareasca bine toate optiunile. Iar in privinta sumei de care dispun, este indicat sa se tina seama si de faptul ca nunta este un eveniment care are loc intr-adevar numai o data (sau cel putin asa isi doresc cei mai multi) insa ca ce conteaza si mai mult este viata in doi care urmeaza dupa, viata care nu este prezentata niciodata in basme, nunta fiind de fapt finalul fericit.
sursa: antena1.ro
Parerea mea:
In Romania inca, oamenii nu se duc la nunti ca sa se distreze ci din obligatie. De cele mai multe ori petrecerea nuntii e pentru parintii mirilor si nu pentru miri, asa cum ar trebui. De ce spun asta? Pentru ca sunt convinsa ca mirii nu cunosc nu nici jumatate din invitatii parintilor pe care au tinut neaparat sa`i invite si tot parintii se implica trup si suflet in organizare.
Totodata inca se poarta sutele de invitati care pe langa ca au fost chemati din obligatie si n`au nimic in comun cu mirii, in momentul distractiei ei vor sta toata seara la masa. fara sa faca vreun pas pe ringul de dans. Se spune ca daca ai avut o gramada de invitati a fost o nunta reusita. I DON`T THINK SO!
Referitor la organizare nuntii, daca mirii vor ceva mai deosebit, intotdeuna vor exista voci care vor spune: Vai dar cum sa faci asa ceva? NU se face asa ceva la nunti! si aici bineinteles ma refer tot la parintii mirilor. De ce trebuie sa te conformezi la anumite reguli impuse de altii? Doar pentru ca asa SE FACE???
Dupa parerea mea nunta trebuie sa fie asa cum si`a imaginat fiecare si cateodata mirii nu ar trebui sa tina cont de toate aceste reguli nescrise si sa faca asa cum simt.
0 Response to "Petrecerea nuntii - pentru miri sau pentru invitati?"
Trimiteți un comentariu